Draaipoort

Een standaard dubbele draaipoort bestaat uit twee even grote vleugels die beide open en dicht kunnen. Bij de handbediende poorten is één vleugel voorzien van een grondgrendel waarmee deze vleugel vast kan worden gezet. Deze vleugel fungeert dan gelijk als aanslagvleugel voor het gedeelte waar het slot en de klink aan zit. Wanneer uw oprit voldoende ruimte biedt om uw auto(‘s) te parkeren, zonder dat dit het openen en sluiten van de poort bemoeilijkt, en de oprit is niet breder dan plusminus 6 meter is een standaard draaipoort de meest voor de hang liggende (en vaak ook meest voordelige) oplossing.

Een draaipoort kan worden voorzien van een ondergrondse motor, maar ook met een (prijstechnisch aantrekkelijkere) bovengrondse opbouw motor. Voorwaarde voor een dergelijke draaipoort is wel dat de oprit niet (te veel) oploopt richting de kant waar de poort opent. 

Poorten

Vrijdragende schuifpoort

Een vrijdragende schuifpoort wordt veelal gebruikt bij brede opritten, bij sterk oplopende opritten of bij opritten waar niet voldoende ruimte is om twee vleugels open te laten slaan. Onder het poortframe wordt een rail gelast, die over twee wielbokken bewegen. De wielbokken staan op een funderingsplaat die op haar beurt weer op een zwaar betonfundament wordt bevestigd. De wielen staan naast de oprit, zodat de gehele inrit vrij is van palen, rails, etc. 

Doordat de oprit vrij blijft moet de achterzijde van de poort met plusminus 1/3 van de inrijbreedte worden verlengd om ruimte te bieden voor de wielen. Bij de keuze voor een vrijdragende schuifpoort dient er rekening mee gehouden te worden dat er voldoende ruimte voor de poort is om open te schuiven. Hiervoor zou dan  de doorijbreedte + plusminus 1/3 van deze breedte nodig zijn. Schuifpoorten kunnen elektrisch aangedreven of handmatig bediend worden. 

Rolpoort

Als er niet voldoende ruimte is voor de “staart” van een vrijdragende schuifpoort, kan gekozen worden voor een rolpoort. Deze rolpoort loopt met twee gelagerde wielen over een (Omega)rail die dwars over de oprit ligt. Deze rail wordt op een vlak fundament van ± 20 cm breed bevestigd. Voordelen van een rolpoort zijn o.a. de relatief lage kosten t.o.v. vrijdragende poort en het feit dat er minder ruimt nodig is om de poort open te kunnen schuiven. Voorwaarde voor een rolpoort is wel, dat de oprit wel waterpas is en niet naar links of rechts afloopt. Rolpoorten kunnen elektronisch aangedreven of handmatig bediend worden geplaatst. 

Vouwpoort

Het is mogelijk dat de eerder genoemde poorten niet mogelijk zijn. Oorzaken hiervan kunnen een sterk oplopende oprit, een oprit die in de breedte niet waterpas ligt en een oprit waar geen ruimte is om een vrijdragende poort te kunnen openen. In deze gevallen kan ook gekozen worden voor een vouwpoort met strakke afwerking. 

De vouwpoort heeft hetzelfde principe als een draaipoort, maar de twee vleugels worden door een ingenieus vouwmechanisme opgedeeld in twee kleine vlakken. Deze twee vlakken vouwen naar elkaar toe als de poort wordt geopend. Zo kan een relatief korte oprit toch worden voorzien van een draaipoort. Een vouwpoort kan net zoals de normale draaipoort worden voorzien van een bovengrondse en een ondergrondse motoraandrijving. 

Poort

Een passende oplossing voor iedere situatie!

design poorten hekwerk

Offerte opvragen is geheel vrijblijvend

Open chat
1
Heeft u vragen?
Hallo, hoe kunnen wij u van dienst zijn?