Iedere order wordt afzonderlijk en met de hand gemaakt, naar de specifieke wens van onze klanten. Dit betekent ondermeer dat afmeting, de tussenruimte en de kanteling van de lamellen binnen bepaalde grenzen naar smaak kunnen worden gevarieerd.

Model Apollo

Model Apollo

Hierbij zijn de lamellen verticaal geplaatst. Het model is kenmerkend door de rechthoekige lamellen die overdwars geplaatst zijn, dat wil zeggen met de brede kant in het zicht. Verder wordt Apollo gekenmerkt door een bovenrand met daarin de helft van het aantal lamellen.

De ruimte tussen de lamellen bepaalt de ‘doorzicht’, de mate van privacy achter de poort. Wanneer de lamellen dichter bij elkaar staan wordt de doorzicht minder en daarmee de privacy groter. Een poort met minder doorzicht vangt ook een grotere winddruk. Dat geeft enigszins beperkingen aan de totale oppervlakte van uw poort.

Model Hercules

Model Hercules

De horizontaal geplaatste lamellen zijn er overlangs ingelast. Dat wil zeggen dat de rechthoekige lamellen met de smalle zijde in het zicht zijn. Bovendien zijn ze iets gekanteld waardoor de lichtval iets varieert.

De ruimte tussen de lamellen en de hoek van de kanteling bepaalt de ‘doorzicht’, de mate van privacy achter de poort. Bij een hogere privacy wordt de winddruk op de poort groter en dat geeft beperkingen aan de maximale afmetingen van de poort.

Model Hercules
Model Jupiter

Model Jupiter

De rechthoekige lamellen zijn horizontaal geplaatst onder een hoek van 45° en dicht op elkaar. Hierdoor is er nauwelijks doorzicht en daarmee achter de poort grote mate van privacy. Dit model vangt veel wind en dat geeft druk op de scharnieren en eventuele aandrijving. De grootte van de poort wordt daarmee beperkt, wij maken met genoegen een berekening voor uw specifieke situatie.

Model Neptunus

Model Neptunus

In dit model zijn de horizontale lamellen overdwars gelast. Dat wil zeggen dat de rechthoekige lamellen met de brede kant in het zicht zijn geplaatst. Gebruikelijk zijn de lamellen 40 mm hoog en de tussenruimte is 10 mm. Dat betekent een ‘doorzicht’ van 20% en dat benoemen wij als hoge mate van privacy. U kunt wel zien dat er iemand achter de poort staat maar niet in alle details. Er zijn andere composities mogelijk, met een hogere doorzicht.

Een lage doorzicht geeft verhoogde winddruk en dat geeft beperkingen op afmetingen van de poort. We maken met genoegen een berekening voor u.

Model Neptunus
Model Saturnus

Model Saturnus

Bij Saturnus zijn de lamellen verticaal geplaatst en overdwars. Dat wil zeggen dat de rechthoekige lamellen met de brede zijde in het zicht vallen. In de meest gebruikelijke uitvoering zijn de lamellen 40 mm breed en is er een tussenruimte van 10 mm. Dat geeft een ‘doorzicht’ van 20%. Daarmee ervaart u een hoge mate van privacy achter de poort.

U kunt zien dat er iemand voor de poort staat maar niet in alle details. Bij een lage doorzicht vangt de poort navenant veel wind. Daardoor zijn er beperkingen aan de totale afmetingen, teneinde de scharnieren en eventueel motoren niet overdadig te belasten. Wij maken met genoegen een berekening voor uw situatie.

Model Vulcanus

Model Vulcanus

Model Vulcanus bestaat uit een frame van koker 60×60 mm, met daarin verwerkt een kruispatroon, dat in eerste instantie is gebaseerd op de vlag van onze mooie Achterhoek. De poort kan al dan niet worden voorzien van een houtvulling.
Model Vulcanus