Koning Hekwereld, de weg naar jouw woondroom

Specialist in hekwerken: grondspeling

Koning Hekwereld is gespecialiseerd in het leveren en plaatsen van op maat gemaakte poorten en hekwerken. Om het hekwerk op de juiste maten te plaatsen is de hoogte en lengte belangrijk. De hoogte bestaat uit de maat van de onderkant tot aan de bovenkant van de poort, met daarbij de grondspeling. De grondspeling is hoe hoog de poort boven de grond hangt in dichte positie. Over het algemeen komt de grondspeling uit op ca. 7 cm.

Bij het plaatsen van een hekwerk zijn een aantal punten belangrijk, namelijk: wat de klant mooi vindt, hoe de oprit loopt (ongelijk of gelijk) en tot slot zijn er specifieke dieren die op het erf worden gehouden of die juist tegengehouden worden. Iedere situatie heeft een andere grondspeling nodig.

Specialist in hekwerken

De hoogte laser

Om alle palen van de poort en eventueel het aansluitende hek op de juiste hoogte te zetten, met de afgesproken grondspeling, is de hoogte laser een belangrijk gereedschap van onze monteurs. Daarnaast is ook de lengte een belangrijke lijn voor het plaatsen van hekwerken en poorten, beide bepalen de strakke presentatie. Bij een robuuste erfafscheiding vinden wij een optimale uitlijning mooi staan en bovendien bevordert dit het gevoel van veiligheid.

Duitse Sommer motoren

Het is mogelijk om uw poort uit te rusten met motoren en elektronisch te bedienen. Wij maken hierbij gebruik van de Duitse Sommer motoren, een betrouwbare oplossing. De motoren die wij plaatsen kennen een vertragingsloop, wanneer de poort beweegt gaat hij aanvankelijk op vaste snelheid totdat het eindpunt nadert. De poort wordt geleidelijk vertraagd en loopt op halve snelheid tot aan het eindpunt. Dit komt ten goede aan de duurzaamheid van het systeem. Wanneer onze monteur de motoren installeert is het belangrijk dat het inlezen van de begin- en eindstand van de poort op de juiste wijze gebeurt, dit is situatie afhankelijk. Als de standen eenmaal goed zijn geprogrammeerd weet de motor wanneer hij kan schakelen naar de vertragingsloop.

De motoren zijn ontworpen met een hoge gevoeligheid voor weerstand. Wanneer de poort loopt een te grote weerstand ondervindt, draait de motor om. De poort loopt dan een klein stukje terug en stopt vervolgens helemaal tot het moment hij een nieuw commando krijgt. Alle motoren hebben een fabrieksinstelling van de weerstand van 15 kg, hier zit een kleine range waar de motor zelf leert. Heeft de poort in zijn loop op het ene stuk iets meer kracht nodig dan op het ander stuk? Dan leert de motor dat zelf in. De motor zal goed blijven functioneren, omdat dit binnen de range is. 

Handmatig aanpassen

Indien nodig kan de monteur de kracht van de Sommer motoren handmatig aanpassen. Dit doen wij alleen wanneer alle andere veiligheidsvoorzieningen zijn getroffen. Zoals een stootlijst op de kop van een rolpoort of schuifpoort. De stootlijst is een zacht rubberen rand die, als hij wordt ingedrukt, een signaal aan de motor geeft. Een andere veiligheidsmaatregel zijn sensoren die in een lus zijn opgebouwd. Wordt de lus onderbroken dan wordt er een signaal aan de motor gegeven. Voor een deel zijn wij hier als fabrikant toe verplicht, maar wij kunnen deze systemen ook uitbreiden naar uw specifieke wensen. 

Specialist in hekwerken: Verlichting

In het geval het hekwerk op een plek staat die niet goed verlicht is adviseren wij om verlichting aan te brengen. Deze verlichting kan bestaan uit spots die weg zijn verzonken of spots die op de palen worden aangebracht. In sommige gevallen kan er ook een lichtarmatuur op de paal worden gemonteerd. De verlichting bestaat over het algemeen uit 12V systemen met een zachte lichtkegel. Ruim voldoende om een bezoeker te attenderen op een dichte of open poort. De verlichting wordt aangesloten op een besturingskastje. In overleg met de klant kan de verlichting ingeschakeld worden op gewenste tijden. 

Bij ons kan gekozen worden uit de vele RAL kleuren voor de poort of het hekwerk. Opvallend vaak wordt hier voor een donkere kleur gekozen, voorbeelden zijn antraciet of donker groen. 

Koning hekwereld is uw specialist in hekwerken en wij helpen u graag mee bouwen aan uw woondroom. 

Offerte opvragen is geheel vrijblijvend

Open chat
1
Heeft u vragen?
Hallo, hoe kunnen wij u van dienst zijn?